Nemško-slovenski in slovensko-nemški spretni slovar

Nemško-slovenski in slovensko-nemški spretni slovar

book
Knjiga
15,90 EUR

Slovar je kot pomoč v šoli, pri samostojnem učenju ali na jezikovnem tečaju namenjen predvsem začetnikom in dijakom ter študentom z osnovnim znanjem. Gesla, pomeni in prevodi so skrbno izbrani, da boste lahko čim enostavneje našli pogosto uporabljene besede in konstrukcije iz knjižnega in pogovornega jezika.

Izhodiščna točka pri sestavljanju tega slovarja so bili nemški enojezični slovarji priznanih založniških hiš (Duden, Langenscheidt, Wahrig in drugih). Veliko pozornosti smo namenili preglednosti, razumljivosti in dopolnilnim informacijam, ki vam bodo v pomoč pri učenju jezika. V knjigi boste našli tudi praktične primere iz vsakodnevnega jezika, ki vam bodo olajšali komunikacijo in zapomnitev novih besed.

Gesla in ustaljene konstrukcije so dopolnjeni s predložnimi konstrukcijami in opombami, ki natančneje pojasnjujejo pomen in s katerimi želimo doseči nedvoumnost pomena ter točnost prevodov. S temi dopolnilnimi informacijami boste lahko hitro in enostavno poiskali pravilen pomen in izbrali najustreznejši prevod. Predložne konstrukcije in primeri vam bodo pokazali, kako besedo ali sintagmo uporabiti v stavku.

Natančen pregled nemške slovnice z ilustrativnimi primeri vam bo omogočil, da boste lahko hitro osvojili osnove jezika in načela njegove uporabe. Praktične opombe o uporabi nemških besed bodo nedvomno v veliko pomoč tudi študentom.

Zagotovo vam bo v korist tudi dodatek za konverzacijo s številnimi temami, ki so primerne za pripravo na uro ali maturo, bogatenje besednega zaklada ali aktivno prevajanje. Veliko tem, kot so pozdravi, spoznavanje, obiski, vreme, telefoniranje, družina, stanovanje, zdravje itd., lahko uporabite tudi pri vsakodnevni komunikaciji s tujci.

Prepričani smo, da vam bo slovar pri učenju jezika v veliko pomoč.

Bibliografski podatki

ISBN978-961-94404-4-5
Vezavamehka
Format115 x 165 mm
Število strani782
Izdaja1.