Podjetje Lingea se z razvojem jezikovnih računalniških programov in orodij ter s pisanjem lastnih jezikovnih publikacij, in sicer kot podjetje za programsko opremo, založba in prevajalska agencija, ukvarja od leta 1997. Delujemo na Češkem, Slovaškem, Poljskem, Madžarskem, v Romuniji in Srbiji, od spomladi 2016 pa tudi v Sloveniji. Pohvalimo se lahko z več kot 400 različnimi tiskanimi publikacijami, prav tako pa smo pomemben partner številnih svetovnih založb, kot so HarperCollins Publishers, Pearson Education, Oxford University Press, Robert in druge. Naše programe uporabljajo kupci v Evropi, ZDA, Braziliji, Mehiki, na Kitajskem in v Koreji.

Delo z jeziki resnično obožujemo in se z veseljem lotevamo projektov, ki so včasih videti preveč ambiciozni, kot da se ne izplačajo, nesmiselni ali skorajda nemogoči. Prav zato se ne osredotočamo samo na angleški jezik in druge velike svetovne jezike, temveč izdajamo tudi publikacije za manj razširjene evropske, azijske, afriške in južnoameriške jezike, med katerimi želimo izpostaviti bogato zbirko priročnikov za konverzacijo za več kot 50 jezikov. V Lingei delamo na sodoben način in pri delu uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo, zato tudi naši slovarji nastajajo nekoliko drugače. Njihova osnova so naše podatkovne baze, ki jih nenehno širimo in posodabljamo, zato je vsaka nova izdaja dejansko nova različica, ne pa samo ponovna objava že obstoječega.

Knjige

Izdali smo cel niz tiskanih slovarjev, od žepnih do največjih na določenih tržiščih. Edinstvena izdaja so priročniki za konverzacijo, ki s svojo ažurnostjo, obsegom, privlačnim videzom in količino koristnih dodatkov prekašajo druge publikacije na tržišču, prav tako pa nenehno povečujemo tudi število svojih preglednih slovnic.

Jezikovna orodja

Če ste v zadnjih 20 letih uporabljali kakšnega od izdelkov podjetij Microsoft, Adobe in Corel ali druge urejevalnike vsebine in sisteme za DTP (namizno založništvo), ste se verjetno nezavedno srečali z orodjem za preverjanje črkovanja, orodjem za deljenje besed ali slovarjem sopomenk podjetja Lingea. Tudi to, da lahko na nekaterih portalih najdete relevantne informacije, je med drugim zasluga lematizatorja podjetja Lingea. Ta orodja zagotavljamo tujim kupcem za več kot 20 jezikov.

Prevajalske storitve

Širok obseg naših dejavnosti nam omogoča, da zagotavljamo profesionalne storitve na področju prevajanja, lektoriranja in tolmačenja. Da bi dosegli največjo možno kakovost in hitrost prevodov, uporabljamo lastne elektronske slovarje, jezikovna in prevajalska orodja ter obsežne korpuse, ki jih nenehno posodabljamo. Vaše gradivo v tujem jeziku lahko prevedemo ne samo v slovenščino, temveč tudi neposredno v drug tuj jezik.