Ruščina – slovarček

Ruščina – slovarček

book
Knjiga
9,90 EUR

Gre za povsem nov žepni rusko-slovenski in slovensko-ruski slovar, v katerem boste našli besedišče sodobne ruščine tako iz knjižnega kot pogovornega jezika. Prav vam ne bo prišel samo na potovanjih in v službi, temveč tudi med učenjem jezika v šoli ali na tečaju.

Povsem nov žepni dvosmerni ruski slovar vključuje besedišče sodobne ruščine. Pomagal vam bo pri sporazumevanju v vsakodnevnih situacijah, točnejšem izražanju in boljšem komuniciranju.

Gesla in prevode smo skrbno izbrali, da boste lahko v slovarju našli najpogosteje uporabljene sodobne ruske besede tako iz knjižnega (vključno s pogovornim) kot iz neknjižnega jezika. Sestavljanje slovarja ni bilo preprosto, saj enojezični slovarji, ki bi povsem izpolnili zahteve glede aktualnosti slovarja, dejansko ne obstajajo. Oprli smo se na nekaj ruskih enojezičnih slovarjev, predvsem slovar S. I. Ožegova in Nov slovar ruskega jezika, v veliko pomoč pa so nam bili tudi naš korpus, specializirane spletne strani in sodobna književnost.

Zanimanje za ruski jezik narašča iz leta v leto. Upamo, da vam bodo številni novi pojmi, termini in besede, ki se vsakodnevno uporabljajo in s katerimi smo nadomestili številne že zastarele izraze, olajšali učenje jezika.

Prepričani smo, da vam bo žepni slovar ruskega jezika v veliko pomoč.

Bibliografski podatki

ISBN978-961-94404-3-8
Vezavalepljene mehke platnice, zaobljeni robovi
Format85 x 122 mm
Število strani704
Izdaja1.