Francoščina – slovarček

Francoščina – slovarček

book
Knjiga
9,90 EUR

Povsem nov žepni francosko-slovenski in slovensko-francoski slovar vključuje besedišče, ki ga govorci francoščine uporabljajo vsak dan. Prav vam ne bo prišel samo na potovanjih in v službi, temveč tudi med učenjem jezika v šoli ali na tečaju. Pomagal vam bo pri sporazumevanju v vsakodnevnih situacijah, točnejšem izražanju in boljšem komuniciranju. Slovar vsebuje tudi pregled nepravilnih glagolov.

Gesla in prevode smo skrbno izbrali, da boste lahko v slovarju našli najpogosteje uporabljene besede tako iz knjižnega (vključno s pogovornim) kot iz neknjižnega jezika. Pri urejanju gesel smo uporabili najnovejše francoske enojezične slovarje priznanih založniških hiš (Petit Robert, Petit Larousse, Hachette encyclopédique in drugih). Namesto številnih besed, ki se danes skorajda ne uporabljajo več, ali zastarelih izrazov vam naš slovar ponuja veliko novih pojmov in terminov, ki se del živega jezika.

Za čim kakovostnejšo uporabo slovarja boste v njem poleg prevodov našli tudi druge dodatne informacije. Opombe in oznake za slog vam bodo pomagale izbrati najprimernejši izraz. Veliko ustaljenih izrazov in primerov vam bo pokazalo, kako lahko besedo ali sintagmo najboljše uporabite v stavku.

Prepričani smo, da vam bo žepni slovar v veliko pomoč.

Bibliografski podatki

ISBN978-961-94404-2-1
Vezavalepljene mehke platnice, zaobljeni robovi
Format85 x 122 mm
Število strani720
Izdaja1.